Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je u četvrtak sve građane hrvatske metropole, goste i turiste da 2016. godinu dočekaju na gradskim trgovima i ulicama. Već tradicionalno, Bandić će se sa svojim sugrađanima družiti u ‘najluđoj noći’ od 22 do 2 sata ujutro.

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

Večeras u silvestarskoj noći ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu.

Mnogi od nas dočekat će je na otvorenom, na trgovima u središtu našega Zagreba, koji je ove godine osvojio i titulu najbolje svjetske adventske destinacije.

S nama će ove godine biti i brojni građani susjednih i drugih europskih zemalja, koji su prepoznali ljepotu našega grada, živost naših trgova, naš šarm i sigurnost koju pruža hrvatska metropola.

Pozivam vas, dragi sugrađani, da večeras budete dio te sjajne atmosfere, da zajedno uz bogat program na Trgu bana Josipa Jelačića, na Zrinjevcu, Tomislavcu, Europskom trgu ili u Tomićevoj ugodno i veselo, uz pjesmu i druženje dočekamo novu 2016. godinu.

Kao i uvijek, s vama ću u gradskom središtu biti od 22 pa do 2 sata ujutro, na gradskim trgovima koji osim tradicionalne gostoljubivosti i sigurnosti pružaju, kao nikad dosad, i mnoštvo događanja, dobre zabave i radosti.

Dobrodošli na najbolju novogodišnju zabavu, u gradu koji je najbolja ovogodišnja adventska destinacija i gradu koji se ponosi svojom otvorenošću, multikulturalnošću, multietničnošću i multikonfesionalnošću!”, stoji u poruci Milana Bandića.

Program dočeka Nove godine na zagrebačkim ulicama i trgovima

Na Trgu bana Jelačića nastupit će Nina Badrić sa gostima, grupom Vatra i Teškom industrijom. Uz tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima, posljednje minute ove godine odbrojavat će zagrebački gradonačelnik, koji će, također već tradicionalno prije toga obići dežurne gradske službe i prenoćište u Kosnici. Zajedno sa suradnicima i novinarima, gradonačelnik će posjetiti rodilište u KBC Sveti Duh i prvu bebu rođenu u 2016. godini

“U gradskom će se središtu naći za svakoga ponešto, od onih najmlađih do najmudrijih. Osim na Trgu bana Jelačića, doček je organiziran u Ledenom parku, na Zrinjevcu i na Europskom trgu”, poručuju iz Grada. Cjelokupni program pogledajte OVDJE.

Komentiraj