Predsjednica Udruge “Zviždač” Vesna Balenović u priopćenju u ponedjeljak u povodu nedavne pravomoćne presude Draganu Paravnji usporedila je hrvatsku politiku i pravosuđe te ocijenila da je u obje grane zbog “fotelja” sve veći “odmak od morala u smjeru manipulacije i nepravde”.

“Kako bi zadržali svoje pozicije i fotelje naši političari vrlo često zanemaruju moral. Slično je i sa foteljama u pravosuđu. Uvjet za što višu poziciju kao i u politici, sve je veći odmak od morala u smjeru manipulacije i nepravde. U Hrvatskoj, politiku svojim umijećem nemogućeg i svega što prelazi granice zdrave pameti može nadmašiti jedino naše pravosuđe”, ocijenila je Balenović.

Predsjednica udruge “Zviždač” suludom smatra presudu kojom je Paravinji smanjena kazna s 40 na 20 godina zatvora te navodi da istodobno “naše pravosuđe pedantno i dosljedno kažnjava zatvorskim kaznama jedino zviždače i poštene građane koji prijave korupciju i kriminal”, a dodaje tome i kažnjavanje komentatora na Facebooku.

Izdvaja i činjenicu da se “vraćaju” brojni političari i javne osobe koje su “u ne tako davnom vremenu uhvaćeni do ramena u pekmezu, za što su bili pravomoćno osuđeni zatvorskim kaznama, guljenjem krumpira ili tek društvenom osudom” te pita: “Zašto se u Hrvatskoj ugodno i sigurno počinju osjećati samo političari i kriminalci? Zašto svi ostali koji mogu otići, iseljavaju iz Hrvatske? Hoće li se Hrvatska uskoro isprazniti i postati zemlja samo sretnih političara i kriminalaca, s najvećom dijasporom na svijetu? Može li nam na to pitanje dati odgovor netko iz Vlade?

Komentiraj