IVO ČAGALJ/PIXSELL

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar doživio je vrlo neugodan trenutak tijekom kandidature za člana Predsjedništva SDP-a. Kako Nacional doznaje, u prvoj fazi dobrovoljnog prikupljanja potpisa podržalo ga je manje od stotinu članova splitskog gradskog SDP-a, odnosno tek jedna desetina od njihova ukupnog broja.

Nakon što je na stranačkim tijelima doznao za taj podatak, Baldasar se obrušio na svoje suradnike i natjerao ih na žestoku kampanju, no unatoč tome na koncu je njegovu kandidaturu potpisalo tek oko 180 članova gradske organizacije stranke. Tvrdi se da se potom obratio za pomoć šefu zagrebačke organizacije Davoru Bernardiću koji mu je pomogao prikupiti preostale potpise do minimalne brojke od pet stotina, koliko je potrebno za kandidaturu za člana predsjedništva stranke.

Inače, taj proces pokazao je i kako splitski SDP diše oko izbora novog predsjednika SDP-a, premda broj skupljenih potpisa nije reprezentativan i ne mora odražavati stvarni omjer snaga. Zlatka Komadinu u ovom gradu podržalo je devedesetak članova, a Zorana Milanovića njih šezdesetak.

Komentiraj