Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić u utorak je kaznio HNK Hajduk sa 50 tisuća kuna zbog zapaljenih baklji i neprimjerenog snadiranja za vrijeme utakmice protiv Splita na Poljudu.

“Na utakmici Hajduk-Split na sjevernoj tribini stadiona gdje je smještena navijačka skupina Torcida u više navrata tijekom utakmice paljene su baklje pri čemu je u 12. i 25. minuti nekoliko ubačeno u teren za igru pa je utakmica dva puta morala biti privremeno zaustavljena. Također, na samom početku utakmice te u 57. minuti na istoj tribini evidentirano je skandiranje prijetećih poruka prema sucu Mariću. Kako se radi o učestalom ponavljanju prekršaja iz članka 67. DP HNS te ponovljenom prekršaju iz članka 88. DP HNS, izrečena je objedinjena novčana kazna HNK Hajduk u iznosu od 50.000 kuna”, stoji u odluci disciplinskog suca.

Kaženjeni su i NK Osijek sa 20 tisuća kuna te HNK Rijeka sa 10 tisuća – zbog ‘neprimjerenog i nedopuštenog skandiranja’. Nogometaš Osijeka Zoran Arsenić, koji je na utakmici protiv Rijeke zaradio dva žuta kartona, kažnjen je s jednom utakmicom suspenzije te novačnom kaznom od tri tisuće kuna.

Cibalia će, zbog pet opomenutih igrača na utakmici protiv Intera, morati platiti pet tisuća kuna.

Komentiraj