Nezadovoljni vozači kamiona, koji od sinoć prosvjeduju zbog odluke da preko Bajakova propušta samo kamione s kvarljivom robom, sa srpskim su MUP-om dogovorili da odblokiraju putnički promet u oba smjera, javlja RTS.

Ipak, ako Hrvatska do 23:30 sati ne promijeni odluku o propuštanju svih kamiona, vozači kamiona najavili su kako će potpuno blokirati sve granine prijelaze iz Srbije prema Hrvatskoj. Tanjug javlja kako kamioni s obje strane iz solidarnosti ne prelaze granicu sve dok Hrvatska ne dozvoli ulazak svim kamionima. Makedonski Kanal 5 javlja kako je na stotine makedonskih kamiona sa svježim voćem i povrćem zapelo na Bajakovu.

 

  • Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović obići će granični prijelaz Batrovci-Bajakovo u ponoć, a ako Hrvatska do tada ne otvori prijelaze sa Srbijom, na snagu bi trebale stupiti kontramjere Vlade Srbije.

 

Kako je rekao šef carinske ispostave Nenad Vukčević, putnički promet na graničnom prijelazu Batrovci se od 16 sati odvija normalno, ali je promet slabog intenziteta, jer mnogi nisu obaviješteni o najnovijem razvoju događaja.

HAK: Na Bajakovu otvoren izlaz za sav promet, kolona teretnih vozila 11 kilometara

Hrvatski autoklub javlja kako je na graničnom prijelazu Bajakovo od 16:40 otvoren izlaz za sav promet, a kolona teretnih vozila je oko 11 kilometara. Ulazak u Hrvatsku otvoren je samo za osobna vozila i autobuse.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Erdut i Batina. Granični prijelaz Tovarnik otvoren je samo za osobna vozila i autobuse.

Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku na graničnim prijelazima Pasjak i Stara Gradiška, a ulazak na Županji, dodaju iz HAK-a.

Komentiraj