Bombaš samoubojica raznio se u utorak ispred kineskog veleposlanstva u kirgistanskoj prijestolnici Biškeku, pri čemu je on poginuo a tri su osobe ranjene, objavili su dužnosnici, dodajući da se radilo o “terorističkom činu”.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je automobil eksplodirao unutar kompleksa ambasade i citirao zamjenika premijera Janiša Razakova koji je rekao da se radilo o “terorističkom činu”.

“Samo je samoubojica poginuo a ranjeni su čuvari”, rekao je Razakov novinarima. Neki su izvori rekli da je vozač koji je probio zaštitnu ogradu ambasade ubijen.

Policija koja je okružila zgradu i čitavo područje te služba sigurnosti GKNB kazali su da istražuju incident koji se dogodio oko 10 sati po lokalnom vremenu (04,00 GMT).

Kirgistan, bivša sovjetska republika u kojoj živi 6 milijun ljudi, nastanjen je većinom muslimanskim stanovništvom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.