Austrijski kancelar Christian Kern (Socijaldemokratska stranka Austrija, SPÖ) rekao je u srijedu kako, nakon današnje ostavke svog zamjenika i predsjednika koalicijskog partnera Narodnjačke stranke Austrije (ÖVP) Reinholda Mitterlehnera, ne vidi razloga za prijevremene izbore.

„Ja ÖVP-u i Sebastianu Kurzu nudim daljnju suradnju“, rekao je Kern obraćajući se ministru vanjskih poslova Kurzu koji bi, kako prenose mediji, trebao preuzeti funkciju predsjednika ÖVP-a.

„Koalicija mora iskoristiti vrijeme do sljedećih redovnih parlamentarnih izbora na jesen 2018. za modernizaciju Austrije“, rekao je Kern.
Mitterlehrer je danas podnio ostavku na stranačke dužnosti zbog „nedovoljne podrške unutar stranke“, posebice u svezi s trajnim trzavicama unutar koalicijske vlade.
Kern je priznao da rad unutar koalicije nije uvijek tekao glatko.

Komentiraj

FOTO:Grad Beč
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.