Austrija i Njemačka dogovorile su se da će ponovno uspostaviti željezničke linije zatvorene u rujnu kako bi se usporio prolaz desetaka tisuća migranata, objavila je austrijska željeznička tvrtka OeBB, ali putnici će morati prolaziti granične kontrole.

Glasnogovornik OeBB rekao je da su bolje upravljanje priljevom izbjeglica i bolji sustavi na granicama omogućili da se ponovno pokrenu željezničke linije između austrijskog grada Salzburga  i Muenchena u južnoj Njemačkoj.

 Od petka će vlakovi voziti od Budimpešte i Beča do Muenchena ali putnici će i dalje morati presjedati u Salzburgu, gdje će njemačke vlasti obavljati kontrolu, objašnjava OeBB. Intercity vlakovi sada završavaju u Salzburgu, zbog čega su putnici prisiljeni mjesnim vlakovima ići na daljnje putovanje.

“Sad ćemo vidjeti kako će to funkcionirati u petak te hoće li zaista voziti bez ozbiljnih kašnjenja”, rekao je glasnogovornik OeBB-a.

Vlakovi iz Muenchena za Austriju vozit će tako da putnici ne moraju presjedati u Salzburgu, rečeno je iz OeBB-a.

Komentiraj

FOTO:EPA/SEBASTIAN KAHNERT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.