U finalu ATP Mastersa u Londonu danas će se susresti Novak Đoković i Roger Federer. 28-godišnji Đoković nada se pobjedi kojom bi prestigao Ivana Lendla, koji je osvojio tri uzastopna finala Masters 1987. godine. Ipak, pred njim stoji Švicarac, koji ga je u grupnoj fazi svladao u utorak.

Repriza je to prošlogodišnjeg finala, koje se na kraju nije ni odigralo jer se Federer povukao zbog ozljede leđa.

Najbolji svjetski tenisač ove je sezone pobijedio u 81 susretu te osvojio deset naslova i tri Grand Slama. “Ovo je najbolja sezona u mom životu. Bez obzira na ishod finala, ovo će biti moja najbolja sezona”, kazao je Đoković.

“Ne osjećam se nepovjedivim. Ali, način na koji igram daje mi osjećaj sreće. Kada diktiram tempo, sam meč, većinu izmjena, imam osjećaj da sam iznad protivnika”, zaključio je.

Čini se kako je Federer jedini igrač koji može pomrsiti račune Đokoviću, pobijedivši ga u tri od ovogodišnjih sedam susreta. “Prednost je, jer mi daje samopouzdanje. Otkako smo se posljednji put susreli, igrao je savršen tenis. I dalje vjerujem kako ima više samopouzdanja od mene zbog uspjeha koje je ostvario ove sezone”, rekao je Federer.

Komentiraj