Austrijski tenisač Dominic Thiem nastavio je pobjednički niz započet na umaškom ATP turniru te je u švicarskom Gstaadu stigao do drugog naslova u razmaku od tjedan dana, a trećeg ukupno u karijeri.

Thiem je u nedjeljnom finalu sa 7-5, 6-2 nadigrao prvog nositelja turnira Belgijca Davida Goffina. Ključ za još jedan trijumf 21-godišnjeg Austrijanca bili su završnica prvog i početak drugog seta. Thiem je prvo okrenuo zaostatak 3-5 u prvoj dionici dvoboja, a brzo se oporavio i od ‘breaka’ kojim je Goffin otvorio drugi set.

Nizom od četiri gema najbolji austrijski tenisač zaključio je dvoboj i stigao do trećeg naslova u 2015. i trećeg u karijeri. I prethodna dva trofeja osvojio je na zemljanoj podlozi (Nica, Umag), dok je 2014. na domaćem terenu u Kitzbuehelu doživio jedini poraz u finalu. Thiem je prvi Austrijanac koji je podigao pobjednički trofej u Gstaadu.

S novih 250 bodova osvojenih za naslov Thiem će se ponovno popeti po pojedinačnoj ATP ljestvici i po prvi put u karijeri naći se među 20 najboljih tenisača svijeta. Uz bodove, Austrijanac je osvojio i 80.000 eura, dok se Goffin morao zadovoljiti sa 150 bodova i 42.100 eura.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakMenta je začin i lijek
Sljedeći članakNOVI TREND U PREKIDIMA: Partneri sve češće “nestaju poput duha”
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.