Talibanski atentat autobombom i pucnjava koja je uslijedila u petak bili su usmjereni na španjolsko veleposlanstvo u Kabulu, rekli su afganistanski i španjolski dužnosnici, a za sada nije poznat broj žrtava, prenose agencije.

“Veleposlanstvo je napadnuto. Još prikupljamo informacije”, rekao je jedan glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova u Madridu. Tu informaciju je potvrdila policija u Kabulu.

“Talibani su preuzeli odgovornost za napad u blizini španjolskog veleposlanstva i rekli su da pucnjava još traje. Čini se da su najmanje trojica pobunjenika sudjelovala u napadu”, navela je policija. Talibanski glasnogovornik je rekao da je napad bio usmjeren na rezidenciju koja se nalazi pokraj veleposlanstva.

Najmanje sedam ljudi je hospitalizirano iz područja od 700 metara od španjolskog veleposlanstva, ali nema drugih pojedinosti o napadu.

To je posljednji napad u nizu na strane mete u Kubulu. Eksplozija je prekinula nekoliko mjeseci relativnog mira u Kabulu, nakon što je predsjednik Ashraf Ghani vratio s regionalne mirovne konferencije u Islamabadu s ciljem pokretanja mirovnih pregovora s talibanskim militantima.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.