FOTO: FACEBOOK

Croatia Music Adventures naziv je projekta kroz koji se pokušavaju spojiti izuzetne lokacije u Hrvatskoj s inozemnim glazbenim zvijezdama. Croatia Music Adventures prvo izdanje doživjet će ove godine i to u Parku Orsula u Dubrovniku, prekrasnoj pozornici i lokaciji koju je britanski Pulse Radio svrstao na top listu deset najljepših u svijetu. Tako su organizatori ove manifestacije odlučili kao prve goste 28. srpnja pozvati britansku grupu Asian Dub Foundation. U Dubrovnik dolaze dva tjedna nakon izlaska svog novog albuma ‘’More signal and more noise’’. Bit će to njihov prvi nastup na samom jugu Hrvatske. Njihov zvuk je kombinacija jungle ritmova, duba, punk rock gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija, a donijet će duh buntovnog ali kozmopolitskog britanskog miljea. Druga zvijezda Croatia Music Adventures je Mario Biondi koji će u Parku Orsula nastupiti 4. kolovoza. Biondi je široj hrvatskoj javnosti postao poznat prije nešto više od pola godine kad je napunio Dvoranu “Lisinski” i oduševio poklonike soula i jazza. Njegov fantastični i baršunasti glas poznat je diljem svijeta, a u Italiji trenutačno promovira posljednji album ‘’Beyond’’. Svakako treba spomenuti da je naknadno dogovoren i nastup još dvojice izvođača koji će zagrijati publiku za nastupe spomenutih zvijezda. I dok će ispred Asian Dub Foundation nastupiti sve popularnija reperica Sassja iz BiH, publiku će prije Biondija zagrijati Soul Shadows.

Potaknuta idejom o ljetnoj glazbenoj pozornici kakva je Dubrovniku nedostajala i koja će funkcionirati dugoročno, udruga Ambient Croatia posljednjih devet godina renovirala je i konzervirala ostatke crkvice Sv. Orsule iz 14. stoljeća, izgradila je gledalište (amfiteatar), osigurala struju, primarnu protupožarnu zaštitu i pošumila lokaciju. Probijanjem povijesnog dubrovačkog karavanskog puta, udruga je integrirala Park Orsulu u urbano dubrovačko tkivo, ostvarivši atraktivnu pješačku vezu parka s gradom. Sve to, uz prirodan položaj lokaliteta koji se nalazi van grada, na strmoj hridi 200 metara iznad mora s koje se pruža jedan od najljepših pogleda na gradske zidine i okolni akvatorij. Park je do sada posjetilo više od 10.000 posjetitelja.

Komentiraj

FOTO:FACEBOOK
PODIJELI
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.