Sirijski predsjednik Bašar al-Asad izjavio je da su Sirija, Rusija, Iran i Irak ujedinjeni u borbi protiv terorizma i da će ga vjerojatno uspjeti poraziti, ali je također upozorio da bi neuspjeh imao razorni učinak za Bliski istok.

 Te četiri zemlje postići će rezultate, za razliku od koalicije predvođene SAD-om u vrijeme čijih je jednogodišnjih zračnih udara protiv militanata Islamske države u Siriji i Iraku došlo do širenja nasilja, rekao je Asad u intervjuu za iransku televiziju objavljenom u nedjelju.

 Sirija i njezini saveznici moraju uspjeti “ili ćemo biti suočeni s razaranjem cijele regije”, kazao je.
 Pozvao je zapadne zemlje da se priključe njegovoj koaliciji. “Ako se države pridruže na ozbiljan i iskren način borbi protiv terorista, ako ništa drugo barem prestajući ih podupirati, puno brže ćemo doći do rezultata”, rekao je.
 Po njegovim riječima, samo Sirijci mogu odlučivati o promjenama političkog sustava u zemlji ili njezinim čelnicima, objavilo je predsjedništvo na Twitteru citirajući dijelove njegovog intervjua.
 “Rasprava o političkom sustavu ili dužnosnicima u Siriji je unutarnja stvar Sirije”, rekao je Asad.
  Asadovi međunarodni protivnici kažu da bilo kakvo političko rješenje za okončanje građanskog rata u Siriji mora uključivati Asadov odlazak, iako su neke zapadne države ublažile svoja stajališta izjavivši da bi on mogao ostati na vlasti za vrijeme prijelaznog razdoblja.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.