Sirijski predsjednik Bašar al Asad u četvrtak je izjavio da njegova zemlja prihvaća isključivo pobjedu u borbi protiv pobunjenika u sjevernome sirijskom gradu Alepu i diljem zemlje, izvijestili su u četvrtak državni mediji.

U telegramu upućenom ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu u kojemu zahvaljuje Moskvi na vojnoj potpori, Asad kaže i da njegova vojska ne prihvaća “ništa manje od potpune i konačne pobjede” u borbi protiv pobunjenika u gradu Alepu i drugdje u zemlji.

Sirijska vojska u srijedu je objavila da će se od četvrtka pridržavati “dogovora o miru” u Alepu nakon američko-ruskog sporazuma o produljenju prekida neprijateljstava. Sporazum je propao nakon dvotjednih okršaja između pobunjenika i vladinih snaga u kojima je poginulo više desetaka ljudi.

Komentiraj

FOTO:EPA/SANA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.