Neformalnoj inicijativi građana ‘Are you Syrious’ 10. studenog priključit će se i sastav Cubismo, koj će u Vintage Industrial Baru održati koncert te na taj doprinijeti skupljanju humanitarne pomoći za izbjeglice.

Za ovaj kocert ulaznice neće biti u prodaji, već će se na ulazu prikupljati novčane donacije. Minimalna donacija iznosi 20 kuna i za nju se dobiva “I Am Syrious”. Koncert započinje u 22 sata, a Vintage Industrial Bar svoja vrata otvara u 20 sati.

12190297_10153678164488550_1256664191_ocrop

Predgrupa Cubismu biti će zagrebački bend Kaira Kela. Kaira Kela je nastao krajem 2014. godine, a djeca su Senegala, Sudana i Hrvatske. Pjevaju pretežno na Mandinka ili Wolof jeziku.

‘Are You Syrious’ je organizirao čitav niz humanitarnih događanja – Sara Renar, Seine, Denis Katanec, Dječak Iz Vode, Nebo Roza nastupili su u Vintage Industrial Baru (a Sara i u Vinylu), Happy Ol’McWeasel, Baden-Baden na mariborskom željezničkom kolodvoru, Plesne predstave “Displaced” Plesnog centra Tala u Pogonu Jedinstvo, “U hodu” u Zagrebačkom plesnom centru, te predstava “Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje). Drugi Plan za bijeg” u Vili Arko, Tehničkom muzeju, Muzeju prekinutih veza i Zvjezdarnici Zagreb.

‘Are You Syrious’ je neformalna inicijativa građana pokrenuta s ciljem zbrinjavanja broja izbjeglica koje prolaze kroz Hrvatsku, ali se djelatnost proteže i na ostale zemlje tzv. balkanske rute. S radom su započeli krajem 8. mjeseca 2015. godine te danas raspolažu s prihvatnim centrom za donacije, nekoliko skladišta, opremom za rad na terenu kao i onim najvažnijim, stotinama volontera koji bespoštedno rade na cijelom procesu od donatora do izbjeglica.

Komentiraj