Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je u četvrtak kako, bez obzira kakva bila presuda Arbitražnog suda, očekuje da se ne dižu tenzije oko toga niti da se s Hrvatske ili Slovenske strane stvaraju euforična raspoloženja.

“Nakon presude, kakva god ona bila, trebalo bi očekivati da se ne dižu tenzije oko toga i da se ne stvaraju euforična raspoloženja ni s jedne niti druge strane. Dizanje tenzija koristi samo političkim elitama u jednoj i u drugoj zemlji, a to ne koristi građanima koji tamo žive “, kazao je Hrelja novinarima u Hrvatskoj saboru upitan o presudi Arbitražnog suda koja se očekuje poslijepodne.

Dodao je i da je u ovom slučaju i osobno opterećen jer mu teta živi u Piranu.

Smatra i da se ne može očekivati da će netko agresivno provoditi presudu Arbitražnog suda, ma kakva ona bila. Apeliravši na razum ma što se dogodilo, Hrelja je ocijenio kako je “sjesti i razgovarati” najbolji ljek za to.

Komentiraj

FOTO:Hina Dario GRZELJ/ dag
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.