Arbitraža Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) na sjednici održanoj u petak odlučila je kako mladi hrvatski reprezentativni centar, 18-godišnji Ivica Zubac ostaje igrač Cibone čime je poništena prvostupanjska odluka Povjerenika za natjecanje A-1 muške lige Dražena Jendriša od prošloga mjeseca prema kojoj je prelazak Zubca iz Cibone u Cedevitu ocijenjen pravovaljanim.

Odluka Arbitraže HKS-a u ovom slučaju je konačna.

Prvog radnog dana ove kalendarske godine Zubac je podnio zahtjev za raskid ugovora s Cibonom zbog kašnjenja s isplatom ugovornih obveza, u tom trenutku Cibona mu je bila dužna tri mjesečne rate, te je odmah sljedeći dan potpisao ugovor na tri i pol godine s Cedevitom.

No, Cibona je istoga dana kada je Zubac potpisao za Cedevitu Zupcu isplatila sve zaostatke, te osporila pravovaljanost ugovora između Zupca i Cedevite.

Zubac, 211cm visoki centar, bio je važan igrač hrvatske juniorske reprezentacije koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Heraklionu sa 17.6 koševa i 7.9 skokova, a ove je sezone zbog ozljede odigrao tek pet utakmica u ABA ligi za Cibonu (6.8 koševa, 3.0 skoka).

Od odlaska iz Cibone u Cedevitu Zubac nije odigrao niti jednu utakmicu jer nije imao pravo nastupa u ABA ligi, a u Euroligi bi stekao pravo nastupa tek od 8. kola TOP-a 16.

Komentiraj

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.