Aplikacija za mobilne uređaje Bike Rijeka ušla je u završnicu izbora za nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu, koju dodjeljuje Svjetska turistička organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO), priopćeno je iz riječke Turističke zajednice.

Aplikaciju Bike Rijeka izradila je Turistička zajednica Grada Rijeke u suradnji s turističkim zajednicama gradova i općina iz riječkog prstena i agencijom Molekula, a sufinancirala ga je Hrvatska turistička zajednica.

Aplikacija je ušla u završnicu izbora za nagradu u kategoriji inovacija u istraživanju i tehnologiji. Nagrada će biti dodijeljena 20. siječnja tijekom Međunarodnog sajma turizma u Madridu, dok će finalisti svoje projekte predstaviti 18. siječnja na UNWTO Awards Forumu.

Iz Turističke zajednice Grada Rijeke ističu da Svjetska turistička organizacija svake godine raspisuje natječaj za inovativne projekte iz cijelog svijeta. Ove se godine u završnici, uz Bike Rijeka, za nagradu natječu brazilski projekt koji promovira teritorijalni razvoj temeljen na turizmu i korejska online platforma za medicinski turizam.

Projekt biciklističke transverzale riječkog prstena i aplikacija Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. s ciljem kvalitetnije promidžbe, a objedinjuju postojeće biciklističke staze i novoosmišljenu stazu, koja povezuje sve gradove i općine riječkog prstena.

Mobilna aplikacija Bike Rijeka objedinjuje 40-ak biciklističkih staza koje prolaze kroz Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar.

Najviše pažnje pri tome je posvećeno prikazu staza, koje se mogu birati prema težini ili prema lokaciji na karti, te navigaciji, koja, osim putanje, prikazuje statistiku i vrijeme vožnje, prijeđenu udaljenost i brzinu. Tijekom vožnje na Google karti prikazane su i atrakcije uz koje staza prolazi, a raspoložive su i informacije o ugostiteljskim objektima, smještaju i servisima.

Aplikacija Bike Rijeka već je osvojila drugo mjesto u kategoriji elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap održanom u srpnju 2015. u Pragu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.