Splitsko-dalmatinski ogranak udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske u subotu je izrazio zgroženost oslobađajućom presudom Vojislavu Šešelju te je pozvao Vladu Republike Hrvatske i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da se angažiraju na ispravljanju te nepravične odluke.

“Apeliramo na Vladu RH i Vijeće ministara BiH da poduzmu sve što je u njihovoj moći da se nepravda ispravi i da zločinac, a i drugi zločinci,  završe ondje gdje im je mjesto”, navodi se u priopćenju splitsko-dalmatinskog ogranka udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske.

Udruga naglašava da je zgrožena kao i svekolika javnost u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini oslobađajućom presudom Vojislavu Šešelju, “deklariranom četniku, nacionalistu i jednom od  vodećih ideologa projekta ‘Velike Srbije'”.

“Sva zlodjela koja je počinio ostavila su neizbrisive tragove zločina nad hrvatskim, bošnjačkim i drugim narodima koji su se našli na putu ostvarivanja njegovog i cilja istomišljenika. Ne možemo a da se ne sjetimo stradanja Vukovara, Škabrnje, Pakraca, Prijedora, Sarajeva,  Srebrenice, Bijeljine , Žepe i mnogih drugih mjesta te zato nećemo dozvoliti da se povijest ponovi”, ističe se u priopćenju.

Kako upozorava splitsko-dalmatinski ogranak udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske, prešućivanjem, skrivanjem i iskrivljivanjem istine o zločinima i njihovim počiniteljima, bez obzira o kome se radi, šaljemo lošu poruku mladim naraštajima i stvaramo krivu sliku o pravdi i moralnim normaam.

“Od toga neće imati nitko koristi nego će nam se svima obiti o glavu. Nadamo se da nijedna majka više nikad neće zaplakati zbog suludih ciljeva bolesnih umova”, navodi se na kraju priopćenja.

Komentiraj

FOTO:HINA/ TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.