Za rad u tranzitnom izbjegličkom kampu u Slavonskome Brodu kroz sustav javnih radova primljeno je 200 osoba koje su bile u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, potvrdila je u utorak novinarima pri obilasku tog kampa glasnogovornica Hrvatskoga crvenog križa Katarina Zorić, te pozvala na donaciju deka i tople odjeće.

“Ovdje ćemo definitivno napraviti nešto bolje jer smo naučili na iskustvu iz Opatovca. Vjerujemo da ćemo zajedno s partnerskim organizacijama uspostaviti sustav koji će dobro funkcionirati. Na dan će na terenu biti više od 100 volontera, koji trenutačno slažu robu u skladišta”, rekla je Zorić podsjećajući da je Hrvatski crveni križ uputio javni apel za donacije.

“Hrvatskim tvrtkama ponajprije smo uputili zamolbu za donaciju deka jer smo sa zalihama pri kraju. Dobro bi nam došla i topla zimska odjeća, posebno dječja odjeća, tople zimske jakne, čarape. Apeliramo da donirana odjeća treba biti u dobrom stanju”, rekla je Katarina Zorić, podsjećajući da se donacije mogu dostaviti u gradske organizacije Crvenog križa.

U izbjegličkom kampu, osim Crvenoga križa, potporu pružaju i Caritas, UNHCR, UNICEF, “Save the Children” i druge međunarodne i lokalne nevladine organizacije.

Komentiraj

FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.