Promoviran novi CD klasičnog i jaz skladatelja Antuna Tomislava Šabana ‘On the origin of species’

Prošlog tjedna u Zagrebu je promoviran novi nosač zvuka hrvatskog klasičnog i jazz skladatelja Antuna Tomislava Šabana “On the Origin of Species” u izdanju Fonarta i Aquarius Recordsa. Radi se o četvrtom nosaču zvuka ovog skladatelja, čije instrumentalno-vokalne skladbe izvode najpoznatiji hrvatski glazbenici, od violončelistice Monike Leskovar, instrumentalista Ratka Vojteka, pijanista Maksima Mrvice do Simfonijskog orkestra HRT-a, Zagrebačkog gitarskog trija, Cantus Ansambla i vokalnog ansambla Cantores Sancti Marci.

Fonartova glazbena izdanja specifična su po tomu što omotnice albuma nastaju u izdanju s afirmiranim hrvatskim likovnim umjetnicima, od Tonija Franovića, Ivana Kožarića do najnovijeg angažmana slikara Duška Šibla. “Ovog puta osmislio sam CD sa svojim prijateljem Duškom Šiblom i jako sam ponosan na to što mi je ustupio sliku koju je nazvao ‘Evolucija’, tako da se nije slučajno našla na novoj naslovnici”, istaknuo je Šaban u izjavi za Nacional…

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

FOTO:Josip Regović i FONART
PODIJELI
Iva Körbler (Zagreb, 1973), povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Diplomirala povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Osnovnu i srednju muzičku školu „Elly Bašić“ pohađala i završila u Zagrebu. Od 1995. objavljuje tekstove, kritike, intervjue i eseje o modernoj i suvremenoj umjetnosti i arhitekturi u stručnim časopisima i novinama. Od 2001.-2009. urednica za likovnu umjetnost i arhitekturu u časopisu „Vijenac“. Bila je pomoćna suradnica za likovnu umjetnost, arhitekturu i glazbu na „Hrvatskom enciklopedijskom rječniku“ (Novi liber, 2002). Suradnica je Nacionala od 2003.-2007. te od prosinca 2014.