U antiterorističkoj operaciji u provinciji Ontario, kanadska je policija u četvrtak ubila 24-godišnjaka Aarona Drivera, osumnjičenog za teroizam. Driver je prošle godine uhićen zbog otvorenog podržavanja Islamske države na društvenim mrežama.

Kanadski mediji javljaju da je operacija provedena na imanju ui Stathroyju, oko 225 kilometara jugozapadno od Toronta. Visoki policijski dužnosnik za kanadsku novinsku agenciju rekao je da je osumnjičeni navodno planirao izvesti samoubilački bombaški napad na nekom javnom mjestu.

CBC News objavio je kako je policija obitelji Aarona Drivera rekla kako je 24-godišnjak aktivirao eksplozivnu napravu ranivši sebe i još jednu osobu. Namjeravao je detonirati i drugu napravu, a policija ga je tada ustrijelila.

Driver, koji se preobratio na islam, pažnju policije privukao je 2014. godine nakon što je putem Twittera izražavao podršku Islamskoj državi, koristeći ime Harun Abdourahman. U srpnju prošle godine pritvoren je i ispitan zbog zabrinutosti da bi mogao sudjelovati u planiranju ili izvođenju terorističkog napada. Protiv njega nije podignuta optužba, pušten je iz pritvora nakon plaćene jamčevine, a morao je nositi i narukvicu za praćenje, te posjećivati vjerskog savjetnika.

Elektronička narukvica skinuta mu je u veljači ove godine, kada je pristao na sudske uvjete o limitiranom kretanju. Nije mu bilo dopušteno imati kompjuter ili mobitel, a zabranjeno mu je bilo i korištenje društvenih mreža.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.