– Nacionalna policija Kolumbije otpustila je više od 1400 policajaca u zadnjih 80 dana u velikom procesu suzbijanja korupcije, rekao je u srijedu njezin čelni čovjek, general Jorge Hernando Nieto.

Na konferenciji za novinare Nieto je rekao da je otkako je u veljači preuzeo dužnost ravnatelja kolumbijske policije koja ima 180.000 pripadnika, svakog dana otpuštano gotovo 18 policajaca.

Otkazi su provedeni u sklopu kampanje “nulte tolerancije na korupciju”, rekao je.

Policija nastoji poboljšati svoj ugled u javnosti nakon nedavnih skandala među kojima je i povezanost visokorangiranih dužnosnika s prostitucijskom mrežom.

Gotovo 400 policajaca otpušteno je zbog korupcije – od sudjelovanja u krijumčarenju droge do uzimanja mita, a drugi zbog kršenja discipline i propisa, rekao je  Nieto.

Kolumbijska policija ključan je igrač u borbi protiv ljevičarskih pobunjeničkih skupina te kriminalnih bandi koje su osnivali ostaci desničarskih paravojnih skupina.

(Hina) xrt ysl

Komentiraj

<
FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.