Vlasnik Algoritma MK Neven Antičević rekao je u četvrtak da trenutačno traju intenzivne konzultacije s knjižarima oko iznalaženja rješenja u kojima se našao taj veliki nakladnički lanac, te da rješenje još nije na vidiku.

U ovom trenutku ništa konkretno se ne može reći. Trgovine se nalaze pod inventurom zbog pritiska nakladnika da doznaju s čime raspolažemo, a kad to budemo napravili imat ćemo “stock analizu”. Tada ćemo moći reći kakvo je stanje i moći zajednički donijeti odluku, kazao je Antičević Hini.

Očekujem neki dogovor, kazao je i dodao da oko njih ima dosta dobronamjernih ljudi i da tek treba vidjeti može li se nešto od toga riješiti.

Knjižarskom lancu Algoritmu MK od ponedjeljka je blokiran račun i vjerojatno će završiti u stečaju s dugom prema nakladnicima od 30-ak milijuna kuna, doznaje se od Zajednice nakladnika koja pokušava spasiti knjižarsku infrastrukturu i oko 260 radnih mjesta u Algoritmovim knjižarama.

Kako bi se spriječilo zatvaranje knjižara Algoritma MK, hrvatski izdavači, okupljeni u Zajednici nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, pokrenuli su pregovore s drugim vlasnicima knjižara koji bi mogli  preuzeti u najam barem dio od 31 Algoritmove knjižare, rekao je u četvrtak Hini predsjednik Zajednice nakladnika Mišo Nejašmić.

Komentiraj