Napadač Manchester Uniteda Anthony Martial proglašen je najboljim mladim nogometašem Europe

Nagrada koju je osnovao 2003. godine talijanski Tuttosport namijenjena je nogometašima do 21 godina, a najboljeg biraju novinari iz 30 većih europskih novinskih kuća, među kojima su “L’Équipe”, Marca i The Times.
Dvadesetogodišnji francuski reprezentativac osvojio je nagradu Zlatni dečko” ispred igrača minhenskog Bayerna Kingsleya Comana i Arsenalovog Hectora Bellerina. Na popisu 40 nogometaša koji su ušli u izbor našli su se i tri Hrvata – Alen Halilović (Sporting), Mario Pašalić (Monaco) i Marko Pjaca (Dinamo).
Martial je i treći igrač Manchester Uniteda koji je osvojio ovu nagradu nakon Waynea Rooneya (2004.) i Andersona (2008.), dok ostali klubovi imaju samo po jednog dobitnika. Martial je naslijedio Raheema Sterlinga, a prije njega su nagradu osvajali i Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Aguero i Paul Pogba.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.