Uoči sutrašnje pretposljednje kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro2016, hrvtaski izbornik Ante Čačić na konferenciji za novinare rekao je kako dvojbi oko sastava nema. Na lijevom će bolu utakmicu započeti Josip Pivarić, dok će u napadu umjesto ozlijeđenog Marija Mandžukića svoju priliku dobiti Nikola Kalinić.

Čačić je naglasio kako Hrvatsku zanima samo plasman na Europsko prvenstvo. “Moramo učiniti sve za pobjedu, usprkos svim okolnostima iz posljednjeg razdoblja. Gledajući reprezentativce ovaj tjedan, uvjeren sam da su svjesni odgovornosti i puni unutrašnje energije da prebrode te okolnosti”, rekao je Čačić dodajući kako će Hrvatskoj trebati puni angažman za kontroliranu dominaciju od prve minute.

Čačić će u subotu debitirati na klupi hrvatske reprezentacije. “Osjećam ponos, dio sam obitelji koju pozna cijeli svijet. Sposoban sam i spreman zajedno s igračima odgovoriti na zadatke jer ova generacija ne zaslužuje ništa manje nego i dalje promovirati Hrvatsku na svjetskoj razini”, istaknuo je.

Od Bugarske očekuje da bude potpuno rasterećena. “Siguran sam da će svaki igrač, makar i zamjena za prvotimce koji ne igraju, dati sve kako bi opravdali ukazano povjerenje te da nas ne čeka lagani posao”, zaključio je Ante Čačić.

Komentiraj