Koalicijsku vladu slovenskog premijera Mire Cerara ne podržava više od polovice, odnosno  58 posto birača, što je za nju nešto bolji rezultat nego prijašnjih mjeseci, a na mogućim prijevremenim izborima najviše bi glasova dobila vodeća opozicijska stranka, dok bi se Cerarova Stranka modernog centra (SMC) našla tek na trećem mjestu, prema najnovijoj mjesečnoj anketi agencije Modiana koju je u nedjelju objavila televizijska postaja POP-TV.

Cerarovu trostranačku koalicijsku vladu podržava 31,7 posto ispitanika, 58,1 posto joj daje negativnu ocjenu, dok su ostali neodlučni, pokazalo je ispitivanje.
Cerarova vlada ušla je nedavno u drugu polovicu svog četvorogodišnjeg mandata, no u slučaju prijevremenih izbora najviše, 12,7 posto glasova, dobila bi Slovenska demokratska stranka (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše, na drugo bi se mjesto uvrstila stranka Socijalnih demokrata (SD), dok bi Cerarova SMC osvojila 6,2 posto glasova.
Skoro 12 posto ispitanika ne bi izašlo na izbore, a petina ne bi glasovala niti za jednu od postojećih stranaka, proizlazi iz ankete, dok je još neopredijeljenih birača 27 posto.

Komentiraj