Nakon što je danas Nacional objavio dokumente prema kojima je vidljivo kako je konzultant MOL-a Jozo Petrović supruzi Tomislava Karamarka u dvije godine  isplatio oko pola milijuna kuna za savjetovanje iz područja energetike, o cijelom se slučaju oglasila i Ana Karamarko.

Ana Karamarko za HRT je izjavila kako je riječ o uobičajenom ugovoru iz područja marketinga i komunikacija koji pruža čitav niz agencija te da njezina tvrtka nikada nije obavljala poslove za tvrtku Joze Petrovića koja bi bila u interesu MOL-a.

I ona, kao i njezin suprug, podsjeća da strogo dijeli privatno i poslovno.

T. Karamarko: Preko supruge se vrši pritisak na mene

Tomislav Karamarko u popodnevnim satima kazao je kako je cijela afera novi pokušaj da se preko njegove supruge izvrši politički pritisak na njega.

“Poslovanje tvrtki moje supruge više je puta tijekom proteklih godina, isključivo s ciljem stvaranja političkog pritiska na mene osobno, bilo metom istraga različitih državnih organa poput PNUSKOK-a, Porezne uprave i različitih inspekcija.

Niti jedan od navedenih državnih organa u poslovanju tih tvrtki nikada nije utvrdio niti najmanju nepravilnost”, kazao je.

Afera Konzultantica

Podsjetimo, Nacional je danas objavio kako je Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje gotovo pune dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Svoje teze iz članka o vezama Karamarka i Petrovića potkrijepili su objavom Ugovora.

Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza na energetskom tržištu plaćao 2500 eura mjesečno. Ukupno je isplatio najmanje pola milijuna kuna

Komentiraj

FOTO: Zarko Basic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.