meričko ministarstvo pravosuđa istražuje milijarde eura vrijedno trgovanje koje je Deutsche Bank provodio u ime svojih ruskih klijenata zbog sumnji na pranje novca, piše agencija Bloomberg, pozivajući se na osobe upoznate sa slučajem.

Istraga obuhvaća takozvana “mirror” trgovanja, tijekom koje su ruski klijenti te njemačke banke kupili dionice plaćajući ih u ruskoj valuti, te istovremenim transakcijama u Londonu kupili te iste dionice u američkim dolarima. Time su iznosili novac iz Rusije bez informiranja vlasti, piše Bloomberg.

Prošloga mjeseca ured za financijske usluge u saveznoj državi New York (DFS) zatražio je od Deutsche Banka detaljne informacije o mogućim poslovima pranja novca nekih njegovih klijenata u Rusiji, koji bi mogli premašivati 6 milijarde dolara, kazao je izvor upoznat sa situacijom za Reuters.

U Deutsche Banku nisu htjeli ništa komentirati.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.