Utjecajni članovi konzervativne struje upotrijebili su cijeli broj jednog časopisa za kritiku kandidature Donalda Trumpa, smatrajući da ono što oni vide kao njegove ispade može spriječiti republikansko osvajanje Bijele kuće.

“Protiv Trumpa”, piše na naslovnici National Review, jako utjecajnog časopisa među američkim konzervativcima.

“Trump je politički oportunist, bez filozofskog uvjerenja, koji bi se odrekao idološkog konsenzusa republikanske stranke u korist populizma”, piše u uvodniku lista.

Zatim slijedi 22 eseja protiv milijardera, čiji su autori istaknuti konzervativci, koji odreda svak na svoj način kritizira trenutnog favorita za republikanske izbore za predsjedničkog kandidata.

Autori tekstova nisu bili blagi i nazivaju Donalda Trumpa “krajnje neobrazovanim, šarlatanom, brbljavim i šupljim egocentrikom i smušenjakom”.

Taj napad na jednog od njih je dodatni dokaz panike u republikanskim redovima zbog stila, govora i populizma poslovnog čovjeka.

I Glenn Beck vidi u Trumpovom napredovanju krizu konzervatizma. “Trump nam se ruga, izaziva sve politički korektne medije i ljuti se na one koji pokazuju da je car gol”, piše David MacIntosh, predsjednik Club for Growth.

Komentiraj

FOTO:EPA/CJ GUNTHER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.