Američki kongresnik Scalise u kritičnom stanju

0
1
epa06028541 Members of an FBI Evidence Response Team investigate on the grounds of the YMCA beside the Eugene Simpson Stadium Park, scene of a shooting in Alexandria, Virginia, USA, 14 June 2017. The Republican House majority whip Steve Scalise and at least four others have been shot shot at a congressional baseball game practice session, according to media reports. The suspect, James T. Hodgkinson of Belleville, Illinois, has died, according to media reports. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Šef republikanskoga kluba u Zastupničkom domu Kongresa Steve Scalise, jedan od petorice ranjenih u napadu na treningu bejzbola kod Washingtona, u kritičnom je stanju, priopćila je bolnica.

“Scalise je teško ozlijeđen i u kritičnom je stanju”, objavila je na Twitteru bolnica MedStar.

U bolnici ga je posjetio američki predsjednik Donald Trump sa suprugom Melanijom u srijedu navečer.

James Hodgkinson (66), koji je iz još nepoznatih motiva pucao na republikanske kongresnike na treningu bejzbola kod Washingtona i ranio pet osoba, umro je od ozljeda zadobivenih u razmjeni vatre s policijom.

Američki mediji su objavili da je Hodgkinson bio ljevičarski ekstremist.

On je na Facebooku objavio da je pristaša Bernieja Sandersa, bivšeg kandidata na demokratskim predizborima i čelnika američke ljevice.

“Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa i njegovu družinu”, napisao je u ožujku osumnjičeni napadač na istom Facebookovu profilu.

Njegova žena je rekla, prenosi ABC, da se prije dva mjeseca preselio u Alexandriju, u saveznoj državi Virginiji, nedaleko od Washingtona.

Komentiraj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here