Američki istražitelji prikupili su dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Michaela Flynna, bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Donalda Trumpa, objavio je u nedjelju NBC.

Bivši Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Flynn u fokusu je istrage posebnog istražitelja Roberta Muellera o upletenosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. i morao je podnijeti ostavku samo nekoliko tjedana nakon što je preuzeo dužnost zbog laganja o kontaktima s ruskim veleposlanikom.

Istražitelji razgovaraju s očevicima o njegovim lobističkim projektima, “uključujući pitanje je li prao novac ili lagao saveznim agentima o svojim prekomorskim kontaktima”, objavio je NBC, citirajući troje ljudi upoznatih s istragom.

Istražuje se je li možda pokušao ‘srediti’ izručenje turskog klerika Fethullaha Gulena u zamjenu za milijune dolara.

Gulen, kojeg turska vlada optužuje da stoji iza neuspjelog pokušaja državnog udara prošle godine, ima stalno boravište u SAD-u i Turska traži njegovo izručenje.

Ranije ove godine otkriveno je da je Flynn prošle godine radio preko svoje obavještajne tvrtke za turskog poslovnog čovjeka što je moglo koristiti turskoj vladi.

Komentiraj

FOTO:EPA/JOHN ANGELILLO / POOL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.