Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao je da se Srbija neće miješati u unutarnja pitanja Crne Gore, te da njen ulazak u NATO ne može loše utjecati na odnose dvije države, niti na odnose u regiji, u razgovoru za dnevnik Pobjeda objavljen u četvrtak.

“I Crna Gora i Srbija odabrale su svoje puteve. Srbija se neće priključivati nijednom vojnom savezu, a Crna Gora je dobila poziv za NATO i želi da uđe u Savez. To je izbor Crne Gore i Srbija se nikada neće miješati u njena unutarnja pitanja”, kazao je Vučić.

Vučić ističe da ulazak Crne Gore u NATO ne može ni u kojem slučaju loše utjecati na odnose dviju država, niti na odnose u regiji.

“Naglašavam da Srbija i Crna Gora nisu potpisale iste sporazume kada je NATO u pitanju. Srbija se, za razliku od Crne Gore, ne priključuje nijednom vojnom savezu, ali se ne miješamo u unutarnje stvari Crne Gore”, rekao je Vučić.

On je odlučan da dobre bilateralne odnose sa Crnom Gorom, Srbija želi da unapređuje.
“Ne vidim u budućnosti kako bi ulazak Crne Gore u NATO na bilo koji način u lošem smislu mogao utjecati na naše odnose i na odnose u regiji. Odnosi između naše dvije države su dobri, vjerujem da mogu biti i bolji”, kazao je Vučić.

Srbijanski premijer je kazao da ,,Srbija ostaje vojno neutralna i da nastavlja suradnju s Rusijom, ali ipak Europska unija ostaje njen cilj“.

Vučić pesimistično tvrdi da je “pred regijom, koja se suočava i s migrantskom krizom, teška godina i u gospodarskom i u političkom smislu”.

Komentiraj

FOTO:HINA/ TANJUG/ SRDJAN ILIC
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.