Zbog nedostatka krvi u čitavoj su Slavoniji odgođene sve operacije koje nisu hitne, javlja portal Index. Naime, u Zavodu za transfuzijsku medicine KBC-a Osijek ostalo je još samo oko 300 doza.

Crveni križ i Zavod za transfuziju osječke bolnice pozvali su sve građane koji su u mogućnosti da doniraju krv. U zalihama bi uvijek trebalo biti minimalno tisuću doza, obzirom da se ta krv distribuira među pacijentima u bolnicama u Osijeku, Vukovaru, Vinkovcima, Našicama, Virovitici, Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Krv koja je trenutno na raspolaganju slavonskim liječnicima, čuva se samo za hitne operacije i za pacijente stradale u prometnim nesrećama. Da bi bolnice u Slavoniji mogle normalno funkcionirati, potrebno je hitno skupiti barem 500 doza krvi.

Iz KBC-a Osijek stoga pozivaju sve zdrave osobe u dobi između 18 i 65 godina, koje u zadnja dva tjedna nisu uzimale nikakve jače lijekove, da dođu donirati krv.

Osječki Crveni križ ovoga će vikenda postaviti izoliranu prostoriju za davanje krvi u trgovačkom centru Portanova, a krv će na blagdan Velike Gospe moći donirati i hodočasnici u svetištu u Aljmašu.

Komentiraj

FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.