Zagrebačka policija je u zadnjih desetak dana riješila čak 72 razbojništva, osumnjičivši pritom trojicu mladića, među kojima je najaktivniji bio 23-godišnjak s 40 izvedenih pljački, uglavnom u trgovinama i kladionicama, teških ukupno 162.000 kuna.

Taj mladić s prilično dugim popisom razbojništava, od ranije poznat policiji, uhvaćen je u subotu nakon pljačke koju je nenaoružan izveo u sportskoj kladionici u Vlaškoj ulici, rekao je na konferenciji za novinare načelnik kriminalističke policije Danijel Žugel.

Dok su ga istraživali zbog tog slučaja, policijski istražitelji povezali su ga s još 39 razbojništava. Na meti mu se od kraja prošle godine našlo po 16 trgovina i sportskih kladionica, četiri poslovnice za otkup plemenitih metala, tri kioska i jedna ljekarna.

Mladi lopov u većini pljački nije bio naoružan već ih je počinio uz verbalne prijetnje, dok je pet pljački izveo uz prijetnju plastičnim pištoljem. Poslje svake takve pljačke pištolj bi bacio i kupio novi.

Kriminalisti su utvrdili da je 23-godišnjak 30 pljački počinio sam, a deset u suradnji s vršnjakom koji je također uhićen.

U zajedničke pljačkaške pohode išli su maskirani maramama koje su zajedno s odjećom bacali nakon obavljenog posla.

Plijen kojeg se domogao osumjičeni dvojac policija zasad nije pronašla, a oni su predani pritvorskom nadzorniku.

Osim tog slučaja zagrebački policajci su u suradnji sa splitskim kolegama prije desetak dana dovršili kriminalističko istraživanje nad, također “učinkovitim”, 19-godišnjakom kojeg sumnjiče da je od početka ove godine na zagrebačkom i splitskom području izveo 32 pljačke. Na meti su mu bile trgovine, ljekarne, poslovnica pošte i lutrije te pekarnica iz kojih je ukrao oko 97.000 kuna. U pljačke je išao maskiran sunčanim naočalama i šilt kapom, a zaposlenicama koje su uobičajeno bile same, je prijetio pištoljem ili nožem.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.