NAKON HASANBEGOVIĆEVA UDARA kao novi predvodnik frakcije protiv Plenkovića nameće se bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač koji je javno prozvao predsjednika HDZ-a da odluke o budućim koalicijama mora raspraviti Nacionalno vijeće

‘Joj, Zlatko, što ćemo sad?” Tako je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković reagirao u telefonskom razgovoru sa Zlatkom Hasanbegovićem nakon što je on u petak objavio da će na lokalne izbore u Zagrebu izaći na listi nezavisne kandidatkinje Brune Esih. Otkrio je to za Nacional izvor blizak desnom krilu HDZ-a, kojem je to Zlatko Hasanbegović osobno ispričao. Plenkovićeva neodlučna izjava za javnost koja je nakon toga uslijedila, najbolje svjedoči tome da je Plenković u tom trenutku bio svjestan da njegova krhka saborska većina ovisi o Hasanbegoviću te se još uvijek nadao da će tu većinu uspjeti sačuvati. No nakon Hasanbegovićeve press konferencije održane u ponedjeljak ujutro, na kojoj je na dosad neviđen način napao predsjednika HDZ-a, postalo je jasno da većina koja je izglasala ostanak Zdravka Marića na mjestu ministra financija i Gordana Jandrokovića kao predsjednika Sabora – više ne postoji te da osim na glas Zlatka Hasanbegovića, Plenković više neće moći računati ni na glas Brune Esih, a vrlo vjerojatno ni Željka Glasnovića na čije je uvjete Plenković pristao i dao svoj potpis.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKONacional i Pixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPUTIN ‘Nema te sile koja može porobiti ruski narod’
Sljedeći članakWTA MADRID Motivirana Bouchard slavila protiv Šarapove, koju je nazvala prevaranticom
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.