Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je u petak da je interes Živog zida u slučaju Agrokor zaštita izvora vode koje kontrolira Jamnica, zaštita poljoprivrednih površina koje kontrolira Belje, te zaštita kooperanata i desetina tisuća radnika.

“Interes Živog zida je da se zaštite hrvatski izvori vode koje kontrolira Jamnica, da se zaštite hrvatske poljoprivredne površine koje kontrolira npr. Belje, te zaštite kooperanati i desetine tisuća radnika”, rekao je Sinčić novinarima nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima.

Poručio je da će njegova stranka podržati svaku mjeru koja ide u tom smjeru, a stajalište o prijedlogu zakona o sistemskim tvrtkama zauzet će kada ga dobiju i prouče.

Upitan da komentira kaznenu prijavu predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova protiv Ivice Todorića odgovorio je kako je Petrov trebao na vrijeme podnijeti mnogo više kaznenih prijava.

Smatra da je Petrov trebao Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj prijaviti i ministra financija Zdravka Marića, jer je za Božić Agrokoru dao kredit iako je znao u kakvom je stanju ta tvrtka i da ga neće moći vraćati.

Petrov će u srijedu podnijeti kaznenu prijavu, a u petak će dići ruku za tko zna kakve zakone koji su suprotni tome, rekao je Sinčić.

Komentiraj