Afganistansko ministarstvo obrane otvorilo je u subotu istragu nakon smrti osam civila među kojima četvero djece koji su moguće ubijeni u zračnom napadu na zapadu Afganistana, objavio je glasnogovornik.

Osmero žrtava bježalo je od borbi u zapadnoj pokrajini Farah i pojavljuju se različite verzije o okolnostima njihove smrti.

Glasnogovornik guvernera provincije, Nasir Mehri, rekao je za AFP da je njihovo vozilo naišlo na bombu dok su pokušavali pobjeći od borbi. Pritom je još 27 ljudi ranjeno.

Međutim, stanovnik tog područja Vakil Ahmad kazao je da je napad afganistanske vojske na talibanske položaje promašio svoj cilj.

Glasnogovornik ministarstva obrane Davlat Vaziri kazao je da je otvorena istraga oko tih optužbi.

Više od 11.500 afganistanskih civila ubijeno je ili je ranjeno tijekom prošle godine, među kojima više od 3500 djece, podaci su UN-a koji naglašava da je bilo i puno kolateralnih žrtava: 250 mrtvih, što je više nego dvostruko u odnosu na 2015.

Komentiraj

FOTO:EPA/HEDAYATULLAH AMID
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.