Najmanje osam osoba, među kojima tri afganistanska vojnika, poginulo je je u subotu u eksploziji automobila bombe u prijestolnici južne afganistanske pokrajine Helmand, izjavili su dužnosnici.

Meta napada bila su vozila afganistanske vojske ispred podružnice Kabulske banke u Laškar Gahu gdje su vojnici došli podići svoje plaće, rekao je glasnogovornik guvernera Helmanda, a prenosi Reuters.

Jedan od pokrajinskih dužnosnika rekao je da je u napadu ozlijeđeno 15 ljudi, među kojima dvije žene i troje djece, prenosi dpa, dok druge agencije javljaju o 20 ranjenih.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Stotine stranih vojnika raspoređene su u Helmandu u sklopu napora koje predvodi NATO za obuku i pružanje potpore afagnistanskim snagama sighurnosti u borbi protiv pobunjenika.

Komentiraj

FOTO:EPA/WATAN YAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.