Nakon što je Nacional otkrio kako je “Drimia”, kompanija Ane Karamarko, pružala usluge savjetovanja u vrijednosti od preko pola milijuna kuna tvrtki MOL-ova lobista Josipa Petrovića, dnevni list 24 sata otkrio kako je Drimia radila i za Gavrilović, javlja portal Index.

Drimia je, prema javno vidljivim podacima, promovirala Gavrilović za vrijeme inicijative nazvane “Kupujmo hrvatsko” u travnju ove godine, ali i u sklopu promocije Gavrilovićevih proizvoda Zimske salame, Divine i Romane. Tada su ti proizvodi dobili zlatne medalje za kvalitetu od strane DLG-ovih (Deutsche Lebensmittel Gesellschaft) stručnjaka na ljeto prošle godine.

Ana Karamarko za potvrdila je za Novu TV kako njezina tvrtka Drimia surađuje s tvrtkom Gavrilović. Kazala je kako surađuju na poslovima marketinga i odnosa s javnošću koji, kako kaže, nemaju veze s drugim poslovima tvrtke Gavrilović.

Đuro Gavrilović s hrvatskom državom je u sporu vrijednom 1,5 milijardi kuna, podsjeća 24sata. USKOK paralelno protiv Đure Gavrilovića vodi istragu za ratno profiterstvo. Gavrilović je druga tvrtka u sporu s hrvatskom državom za koju radi Drimia. Zbog poslova s lobistom MOL-a, Josipom Petrovićem, sutra će povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa raspravljati o otvaranju postupka.

Ana Karamarko rekla je da priprema dokumentaciju za Povjerenstvo, a dok se čeka odluka povjerenstva za sukob interesa, izjave više neće davati.

 

Komentiraj