VRBANOVIĆ “Zakon smo primjenili točno kako piše, nemamo obvezu preustroja”

Autor:

Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza održao je u utorak konferenciju za novinare na kojoj je govorio o novom Zakonu o sportu, koji je na snagu stupio danas. Vrbanović je istaknuo kako je konferecija sazvana jer danas istječe šestomjesečni rok za prilagodbu na promjene u Zakonu o sportu.

“Htjeli smo putem medija priopćiti stavove HNS-a u ovom trenutku. Poslali smo svim županijski savezima obavijest o tome što HNS vidi sada kao situaciju u kojoj se nalazi, kao i jedno tumačenje onoga o čemu ste se vi zadnjih nekoliko dana jako angažirali”, kazao je na početku Vrbanović.

Podsjetio je kako su u kolovozu prošle godine, kada je novi zakon stupio na snagu, rekli da je donošenje ovakvih odluka nepotrebno, i da nije bilo potrebe za tim. “Tada smo već govorili da se HNS zalaže za jedan sveobuhvatan, cjelovit i novi Zakon o sportu”, dodao je.

“Ministarstvo je tada pripremilo novi Zakon, i on se već približavao finalizaciji, no Sabor je ipak donio ovaj zakon s dopunama i izmjenama, što je legitimno, osim što smo uočili čitav niz manjkavosti”, poručio je dodajući kako je HNS zakon primjenio točno kako piše i da, prema njemu, nemaju nikakvu obvezu preustroja.

“Napisan je propis za koji ne znam niti jedan savez u Hrvatskoj koji je to u stanju primijeniti”, rekao je Vrbanović dodajući kako treba zauzeti stav, onakav stab kakav proizlazi iz teksta izmjena i dopuna Zakona. “Dok se Zakon ne promijeni, mi ćemo ga primijenjivati upravo onako kako piše”, zaključio je izvršni direktor HNS-a naglašavajući da HNS nastavlja s normalnim radom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)