U nedjelju navečer došlo je do masovne pucnjave u samom središtu Las Vegasa u američkoj saveznoj državi Nevadi. Napadač, Stephen Paddock, naoružan većim brojem automatskih pušaka otvorio je vatru na ljude koji su stigli na country koncert, a prije dolaska policije počinio je samoubojstvo. Prema posljednjim informacijama, u napadu je ubijeno 58 osoba, a ozlijeđeno još 515.

U ponedjeljak su identificirane i prve žrtve masovnog pokolja, najsmrtonosnijeg u američkoj povijesti. Prva identificirana žrtva je 23-godišnji Jordan McIldoon iz Britanske Kolumbije, koji je na festival Route 91 Harvest festival stigao sa svojom djevojkom. McIldoon je bio šegrt mehaničara, a uskoro je trebao krenuti u zanatsku školu. Iza sebe je ostavio roditelje, kojima je bio sin jedinac.

Identificiran je i 29-godišni Sonny Melton, medicinski tehničar iz Tennesseeja, koji je na koncert došao sa suprugom Heather, kirurginjom koja je radila u istoj bolnici. Vjenčali su se prošle godine. “Spasio mi je život. Zgrabio me je i počeo trčati kad sam osjetila da je pogođen u leđa”, kazala je za WSMV Hether.

Kilee Wells Sanders identificirala je svog nećaka, 20-godišnjeg Quintone Robbinsa iz Hendersona u Nevadi kao još jednu žrtvu Stephena Paddocka. Robbins je bio student Sveučilištu Nevada-Las Vegas. Jedna od ubijenih je i Desnise Salmon Burditis, koja je preminula na suprugovim rukama. Samo nekoliko minuta prije pucnjave, par koji je bio u braku 32 godine, objavili su fotografiju sa festivala. Četvrta identificrana žrtva je tajnica u srednjoj školi Miyamura, Lisa Romero.

Američki mediji navode kako je među žrtvama i jedan policajac, ali njegov identitet još nije utvrđen. Lokalni mediji u Bakersfieldu su potvrdili da je među žrtvama i 20-godišnji Bailey Schweitzer. Ubijena je i Jessica Klymchuk iz Edmontona u Alberti.

Iako je Islamska država preuzela odgovornost za napad u Las Vegasu, navodeći kako je Paddock bio njihov vojnik, policija je objavila kako nisu pronašli nikakvih poveznica između napadača i bilo koje strane terorističke skupine. Policija je objavila kako Paddock nije otprije poznat vlastima, a motivi za ovaj stravičan čin još se uvijek utvrđuju.

Komentiraj