Bivši američki obavještajac Edward Snowden ponudio je da se vrati u Sjedinjene Američke Države i ode u zatvor zbog optužbi da je objavio tajne informacije Nacionalne sigurnosne agencije, javlja Tanjug.

Snowden, koji se posljednje dvije godine nalazi u Moskvi, se suočava s mogućnošću da bude osuđen kod kuće do trideset godina zatvora. Naveo je da je spreman “dobrovoljno otići u zatvor”, o čemu je više puta obavijestio američku Vladu, ali, tvrdi, nije dobio odgovor.

“Do sada su rekli da me neće mučiti, ali nisam dobio više od toga”, rekao je Snowden, dodajući da njegovi odvjetnici čekaju na poziv Vlade.

Snowden je pobjegao u Rusiju nakon što je svijetu otkrio detalje tajnog američkog programa prisluškivanja i nadzora te mu je Moskva 1. kolovoza 2013. godine odobrila azil.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.