“Zvizdanu” nagrada Art kino mreže Slovenije

Autor:

Marko Lukunic/PIXSELL

Igrani film Dalibora Matanića “Zvizdan” osvojio je nagradu za najbolji cjelovečernji film po izboru Art kino mreže Slovenije te nagradu “Vesna” za najbolju fotografiju koja pripada direktoru fotografije Marku Brdaru na Festivalu slovenskog filma u Portorožu, priopćili su u subotu iz zagrebačke produkcijske kuće Kinorama.

“Zvizdan” je na Festivalu, koji se održavao od 15. do 20. rujna, prikazan u sklopu natjecateljskog programa koprodukcijskih dugometražnih igranih filmova s obzirom na to da je realiziran u produkciji Kinorame i slovenskog Gustav Filma te srpskog SEE Film Proa.

Pored “Zvizdana”, u Portorožu je nagrađen i Kinoramin “Kosac” Zvonimira Jurića, nastao u koprodukciji s kućom Forum Ljubljana, nagradom za najbolju manjinsku koprodukciju te nagradom “Vesna” za najbolji zvuk koja pripada Juliju Zorniku.

“Zvizdan”, koji je proteklog tjedna započeo turneju po hrvatskim gradovima, prati tri različita desetljeća u dva susjedna sela operećena netolerancijom i sukobima, a kroz tri ljubavne priče progovara o opasnostima, ali i postojanoj snazi zabranjene ljubavi.

Glavne uloge igraju Tihana Lazović i Goran Marković, a u ostalim nastupaju Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Tara Rosandić i Ksenija Marinković. Direktor fotografije je Marko Brdar, a montažer Tomislav Pavlic.

Producentica je Ankica Jurić Tilić i Kinorama, koproducenti su Petra Vidmar, Frenk Celarc, Nenad Dukić i Miroslav Mogorović, skladatelji Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, dizajner zvuka Julij Zornik, scenografiju potpisuje Mladen Ožbolt, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, a majstorice maske su Mojca Gorogranc Petrushevska i Talija Ivančič. Snimatelj tona je Mladen Pervan, a pomoćnik režije Dragan Jurić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)