HORVAT Za Uljanik zainteresirana četiri potencijalna investitora

Autor:

Zagreb, 02.10.2018 - Sjednica Predsjedništva i Nacionalnoga vijeæa HDZ-a. Na fotografiji Darko Horvat daje izjavu prije sjednice.
foto HINA / Denis CERIÆ /dc

Ministar gospodarstva Darko Horvat za Novu TV potvrdio je imena potencijalnih investitora u Uljanik grupu.

Horvat je tako izjavio da su za Uljanik zainteresirana četiri potencijalna investitora: Smart Holding iz Ukrajine, Fincantieri iz Italije, Damin iz Nizozemske i Royal IHC. Ministar je komentirao i izglasavanje nepovjerenja Upravi Uljanika, koje je iskazalo gotovo 80 posto dioničara.

“Ono što jest činjenica jest da vlasnici brodogradilišta, uključujući i radnike, ne vjeruju ovoj Upravi i ono što se događalo danas događalo na Skupštini, proteklo je bez nekakve pomoći, ali i odmaganja…”, smatra ministar Horvat, dodajući da je aktualna uprava napravila minus od 757 milijuna eura.

“Ne bih prejudicirao na koji način su brodovi ugovarani, ali ono što je činjenica, dakle, knjiga narudžbi koja je brojala prije desetak ili petnaestak dana 17 brodova, ugovorena je na način da su avansi i velik dio onog što u ovom trenutku nije ni na navozu, a kamoli na obali za opremanje potrošeno, a da se u ovom trenutku ne zna na što”, rekao je ministar, koji nije želio prejudicirati ni na koji način su brodovi ugovarani.

“Knjiga narudžbi koja je brojala prije desetak ili petnaestak dana 17 brodova, ugovorena je na način da su avansi i velik dio onog što u ovom trenutku nije ni na navozu, a kamoli na obali za opremanje potrošeno”, izjavio je.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.