Građanska inicijativa Narod odlučuje prikupila 280 000 potpisa

Autor:

Zagreb, 22.04.2018. - Graðanska inicijativa "Hrvatska protiv Istanbulske" održala je konferenciju za medije u vezi referenduma o izbornom sustavu. Na fotografiji Sanja Bilaè, Zvonimir Troskot, Marija Burazer, Hrvoje Pende. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Zvonimir Troskot potvrdio je da je do kraja dana jučer Građanska inicijativa “Narod odlučuje” prikupila oko 280 000 potpisa za raspisivanje referenduma o refrendumskim pitanjima za pravedniji izborni sustav, javlja N1.

Troskot je na izvanrednoj konferenciji za medije uputio apel ministru Kuščeviću da hitno reagira po pitanju aktualnih kršenja građanskih prava i ponudi adekvatan pravni odgovor građanima Rijeke, Samobora, Osijeka i Zagreba.

„Do današnjeg dana ministar Kuščević nije se ni jednom riječju obratio građanima niti je poduzeo ijedan postupak kojim bi pokazao da je čuo ovaj apel i da će institucija koju vodi poduzeti sve što je potrebno da svim građanima RH omogući Ustavom zajamčeno pravo jednakosti. Ministar se odlučio na punu ignoranciju svojih građana“, izjavio je Troskot, osvrnuvši se i na nevladine udruge.

““Ova protugrađanska koalicija očito zahvaća i nevladin sektor. No neprijateljska nesusretljivost vlasti i svih njenih pijuna prema vlastitim građanima ukazuje na to da su se hrvatski političari ovoga puta zaista prepali. Upravo je strah političara nama najbolji znak da smo u pravu i da ne smijemo stati! Stoga pozivam sve građane da svojim potpisom omoguće raspisivanje referenduma, da konačno možemo birati političare koji neće bježati od svojih građana. GONG je svojim priopćenjem odlučio štititi institucije koje postupaju protuzakonito. GONG-ov naputak o tome kako prikupljanje potpisa učiniti nepravilnim držimo direktnim povodom niza istovremenih provokacija koje su se u gradu Zagrebu dogodile danas”, rekao je Troskot, dodavši kako je Građanska inicijativa od svojih volontera dobila dojave o velikom broju istovremenih provokacija na više lokacija u Zagrebu.

„Volonterima najčešće prilaze ljudi koji žele potpisati za nekog drugog ili čak dolaze s listom nekoliko OIBa, što naši volonteri – koji su prošli edukaciju o pravilnom postupku prikupljanja potpisa – dakako odbijaju i odmah preko svojih koordinatora prijavljuju u našu bazu,” zaključio je Troskot.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.