EP karate: Ivan Kvesić i Alessandra Hasani okitili se srebrom

Autor:

Hrvatska karate reprezentacija za sad je na 53. EP-u u Novom Sadu osvojila dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Srebrom oko vrata okitili su se Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg i Alessandra Hasani do 55 kg. Ranije je broncu osvojila Ana Marija Bujas Čelan, javlja HRT.

Premda su dvoje naših predstavnika izuzetno sretni zbog srebra, ostaje veliki sportski žal za sportskom stepenicom više, jer Ivanu Kvesiću nedostajale su dvije, a Alessandri Hasani tri sekunde do zlata.

U kategoriji do 84 kg Talijan Martina Michelle osvojio je zlato samo zahvaljujući prvom osvojenom bodu, senshuu, jer je borba s našim predstavnikom završila 3:3.

Sve do nešto više od pola minute prije kraja Michelle je imao uvjerljivu prednost 2:0, no tada je Kvesić udarcem nogom u glavu preokrenuo rezultat i poveo 3:2. Održavao je vodstvo sve do završnih trenutaka, kada je Michelle dvije sekunde prije završetka iskoristio Ivanovu neopreznost, stigao do boda, koji je za talijanskog karatistu značilo i zlatnu medalju.

Mislio sam da je moj protivnik izgubio prednost prvog boda. Na kraju suci nisu poništili poen, izgubio sam na preglas. Mislio sam zapravo da će biti odluka sudaca, jer sam bio aktivniji cijelu borbu. Zadovoljan sam, ali ovo je bila izvrsna prilika da osvojim zlato, pomalo zbunjeno, a u isto vrijeme sretno rekao je Ivan Kvesić.

Izuzetno blizu zlata ostala je i Alessandra Hasani, koja je izgubila od Ukrajinke Anželike Terljuge s 3:1. Međutim, u vrlo neizvjesnoj borbi u čiju se završnicu ušlo bez bodova, nakon pregledavanja video-snimke uvažena je hrvatska žalba izbornika Dragutina Galine. Hasani je osam sekundi prije kraja povela 1:0, ali u takvom danu posljednje sekunde još su jednom odnijele zlato. Tri sekunde prije kraja Hasani je  krenula u napad, što je vrlo spretno i lukavo iskoristila ukrajinska predstavnica i s tri osvojena boda u jednom udarcu preokrenula rezultat i osvojila naslov europske prvakinje.

Zadnje tri sekunde nisam uspjela izdržati do pobjede. Nepotrebno sam ušla prema protivnici, zaboravila da Terljuga ima dobru nogu, žao mi je, velika šteta. Ipak, srebrna medalja s EP-a je nešto što se pamti i ostaje za cijeli život, istaknula je Alessandra Hasani, osvajačica srebra u kategoriji do 55 kg.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.