Završio humanitarni projekt ‘Učinimo mali korak velikim’

Autor:

facebook.com

Zaklada Hrvatska za djecu ovih dana s velikim veseljem piše jednu lijepu priču koja će razveseliti mališane diljem domovine.

Naime, prošle je godine pokrenut projekt ‘Učinimo mali korak velikim’. Želja Zaklade je osvijestiti javnost o različitim sudbinama i potrebama djece u Hrvatskoj te potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u ovom, ali i sličnim projektima te pružanje pomoći.

U 1000 slikovnica koje je izdala Zaklada nalazila se rukom ispisana stranica sa željama djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te punoljetnih osoba s posebnim potrebama iz 44 ustanove socijalne skrbi iz cijele RH. Brojne kompanije, udruge i pojedinci donacijama su osigurali poklone koje su djeca osobno poželila. Bilo je tu različitih želja, od lutaka likova iz crtanih filmova pa sve do vrlo vrijednih darova koje će i odgajatelji Domova koristiti u radu s djecom. Djeci diljem Hrvatske ti će pokloni biti uručeni u danima koji su pred nama.

Središnji događaj koji će simbolično označiti finale ove humanitane akcije održat će se u splitskom Dječjem domu Maestral u kojem će djelatnici zaklade, predvođeni v.d. ravnateljicom Renatom Gubić, uručiti poklone najmlađima. Svoj dolazak najavio je i gradonačelnik grada Splita, gospodin Andro Krstulović Opara.

Zaklada Hrvatska za djecu osnovana je sa svrhom promicanja dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanja obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece. Osnivač Zaklade je Republika Hrvatska, a osnivačka prava ostvaruje Vlada Republike Hrvatske.

http://www.zhzd.hr/

FOTO: facebook.com

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.