Ofo-bicikli stigli i u austrijski glavni grad

Autor:

Stephan Doleschal

Najveći svjetski iznajmljivač bicikala ‘ofo’ započeo je prije nekoliko dana i s radom u Republici Austriji.

Čuveni start-up, koji su 2014. godine osnovali studenti u Kini, gradovima nudi inteligentan i fleksibilan transportni sustav. Osnivači poduzeća za cilj su si postavili poticanje ekološkog načina prijevoza, a bicikle žele učiniti omiljenim transportnim sredstvom u gradskom prometu.

‘Ofo’ predstavlja dopunu postojećem sustavu iznajmljivanja bicikala u Gradu Beču koji modernim i jednostavnim načinom korištenja želi privući nove ciljne grupe. Usluga je dostupna putem aplikacije za pametne telefone koja otključava bicikle parkirane posvuda u gradu. Posebnost ovog iznajmljivača naime je to što ne postoje točno određene postaje na kojima se bicikli mogu iznajmiti, nego ih se slično Spin City automobilima može pronaći i ostaviti na svim zakonom dozvoljenim mjestima u gradu.

Za početak se u 2. bečkom okrugu provodi jednomjesečna test-faza. Tijekom ovog probnog razdoblja Bečani će 200 žutih ofo-bicikala moći koristiti potpuno besplatno. Kao i u svim drugim gradovima i u Beču će postojati posebna služba poduzeća koja će se brinuti o ispravnosti bicikla i raspoređivati ih na mjesta na kojima postoji najveća potražnja.

Za iznajmljivanje bicikla potrebno je instalirati besplatnu aplikaciju, nakon čega se uz pomoć GPS-navigacije prikazuju najbliža mjesta s raspoloživim biciklima za iznajmljivanje. Bicikl se potom otključava putem QR-koda. Po završetku vožnje bicikl se može ostaviti na bilo kojem dozvoljenom mjesto za bicikle, bez potrage za točno određenom postajom, a korisnici koji bicikle ostavljaju na preporučenim mjestima nagrađuju se bonus bodovima.

Po završetku test faze ofo-bicikli će se moći iznajmiti.

Više informacija potražite na: http://www.ofo.com

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)