2018. U prometnim nesrećama poginule 222 osobe

Autor:

Zagreb, 13.07.2018 - U Policijskoj akademiji u Zagrebu održala se svečana prisega 13. naraštaja polaznika Policijske škole "Josip Jović". Polaznici koji su uspješno završili program obrazovanja svečano su prisegnuli uz prisustvo članova obitelji i prijatelja te nastavnika, a prigodno im se obratito ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Na fotografiji policija.
foto HINA / Edvard ŠUŠAK/ es

hina

Od početka godine u Hrvatskoj su u prometnim nesrećama poginule 222 osobe, od toga pet u rujnu, istaknuo je Denis Ćosić, ravnatelj osječkog Gradskog društva Crvenog križa (GDCK) u čijoj je organizaciji u subotu obilježen Svjetski dan prve pomoći, čija su tema ove godine nesreće u cestovnom prometu i njihova prevencija.

 

Svjetski dan prve pomoći obilježen je edukativnim aktivnostima za građane i pokaznom vježbom “Prva pomoć u slučaju prometnih nesreća”.

Crveni križ želi građane uputiti što prvo moraju poduzeti na mjestu nesreće, rekao je predsjednik osječkog Crvenog križa čiji su članovi građanima pokazali postupke pružanja prve pomoći.

GDCK pozvat će građane koji žele naučiti pružati prvu pomoć da im se jave kako bi organiziralo tečajeve pružanja prve pomoći, najavio je Ćosić.

Obilježavanju Svjetskog dana prve pomoći priključili su se i djelatnici Odjela za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske promičući preventivne aktivnosti za sigurniji cestovni promet.

Volonteri GDCK-a Osječanima su mjerili tlak i šećer u krvi, a predstavljen je i rad Službe spašavanja života na vodi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.